Hétfő, 2024-06-24, 03.45.43
Üdvözöllek Vendég | RSS

Masszázs Stúdió Pécs

Nehéz láb kezelése

A nehéz, dagadt, oedaemas láb kezelése:

„Leszakad a lábam!” – A meleg közeledtével egyre gyakrabban hangzik el ez a mondat sok ember szájából. A fáradt láb kellemetlenül feszül, sajog, zsibbad, esetleg be is dagad, vizesedik és elnehezedik a nap végére. A mai modern kor mozgáshiányos életmódja, az ülő munkavégzés, de ugyanúgy a folyamatos állással járó munkakörök – párosulva a túlsúlyhoz vezető egészségtelen táplálkozással, a láb vénás- és nyirokkeringési rendszerének leépülése irányába hatnak.


A lábak könnyen fáradttá válnak, a végtag vénáinak helytelen keringése miatt, a pangó vér víztartalma lassan átszivárog az ér falán, a környező sejtek közé és a sejtekbe. A nyirokoedaema és a vénák kitágulásából eredő pangó keringési állapotok igazi népbetegséggé nőtte ki magát az elmúlt évtizedekben. Az első, sokszor ártatlan jeleket boka duzzanat követi, majd az általános oedaema kiterjed az egész lábra. A láb megvastagszik, fáradttá, nehézzé válik, fájdalom jelentkezik. Az egyre inkább pangó keringés súlyosbodó lábállapotokhoz, korlátozott mozgáshoz,(Az izomzat nem kap elég vért és oxigént, és ezért nem tudja ellátni alapvető funkcióját.) munkaképtelenséghez, lábszárfekélyhez, a láb és az egész szervezet súlyos betegségeihez vezethet.

Ha duzzad, feszül a boka és a lábszár, húzza a görcs; - mind megannyi tünete az alsó végtagi vénás betegségeknek.

A nehéz láb tünetet többféle betegség okozhatja. Leggyakoribb ok az alsó végtag vénáiban keresendő. Az alsó végtagba a "táplálékot", oxigén formájában az artériák szállítják. A szívbe pedig a vénákon keresztül jut vissza a vér. Az alsó végtagi vénás rendszer két részből áll: mély és felületes vénákból. A kettő között billentyűk szabályozzák és segítik a vér áramlását. Emellett nagy szerepe van az alsó végtag izomzatának is.

A problémákat előidéző leggyakoribb okok: ülő, álló életmód, elhízás, nem megfelelő lábbeli, többszöri terhesség-szülés során a vénák kitágulnak, a billentyűk nem zárnak tökéletesen és emiatt a vér az erek falán keresztül kikerül a testszövetekbe. Ilyenkor alakul ki a lábduzzadás (a lábszáron és a bokákon).

Nemcsak esztétikailag zavaró a duzzadt lábszár-boka, a kitágult kanyargós vénák és a lábszár bőrének elszíneződése, de sajnos kezeletlen formánál kialakulhatnak a szövődmények, mint például a vénagyulladás, vénák rögösödése, vagy súlyosabb formája: lábszárfekély. Ezek a munkaképességet és az életminőséget is jelentősen befolyásolják.

A vénák a test szöveteiből szállítják az elhasznált vért a szív felé. Leggyakrabban az alsó végtag vénái betegszenek meg, melyek egy felszínes - a bőr alatt futó, és egy mélyben - az izmok között - haladó rendszert alkotnak. Mindkét vénás rendszer területét érintheti megbetegedés, melynek következménye a teljesen panaszmentes állapottól az életveszélyes szövődményekig terjedhet. A vénák különböző megbetegedései ma Magyarországon népbetegségnek számítanak, a lakosság csaknem egynegyedét érintik valamilyen formában. A nők kétszer olyan gyakran betegszenek meg, mint a férfiak. Leggyakrabban 30-40 éves kor után kezdődik a betegség, és az életkorral nő a kialakulás valószínűsége.

Mitől fáradtak a lábak?

A vénák az elhasznált vért pumpálják vissza a szívnek. A gravitáció ellen kell dolgozniuk, ezt a vénák billentyűi teszik lehetővé. Mivel a visszaút a nehézségi erő ellenére kell, hogy megtörténjen, ezért a közelben lévő artériák lüktetésének erejét is felhasználja. Segítségére van a mellkasi szívóerő is a be-és kilégzés ritmusa. Ezért van olyan nagy szerepe a helyes légzésnek és a rendszeres mozgásnak, a helytelen keringés miatt jelentkező fáradt láb tüneteknél. Komolyan kell vennünk a test enyhébb jelzéseit, hogy megelőzzünk súlyosabb betegségeket! A vér tehát a szív felé kell, hogy haladjon a vénákban. MOZGÁS, MOZGÁS!!!!!!!!!!

Visszerek és Verőerek:

A véna érfalai gyengébbek, mint az oxigént szállító artériás ereké. Mivel szerkezetük és a bennük uralkodó nyomásviszonyok különbözők, más-más betegség fenyegeti a visszereket és a verőereket. Az érelmeszesedés és az érszűkület az artériák betegségei, míg a vénákban gyakoribb a tágulat (varicositas) és a fájdalmas gyulladás (thrombophlebitis). A fáradt láb érzése akkor jelentkezik, ha a rossz keringés vagy a billentyűk gyengülése lehetőséget ad arra, hogy a vér pangjon. A pangó vér elemei a szövetekbe jutnak. Nagy melegben a szervezet több vizet tart vissza, ez megrekedhet a lábfejekben és az alsó lábszárakban. A megrekedt víznek szűk a hely, a bőr nem tágul, ezért érezzük a feszítő érzést.

A fáradt, nehéz láb kezelése:

Azoknak ajánlott, akiknek duzzad a lába, fáradt, nehéz érzetű.
Az eredmény: vékonyabb, kecsesebb lábak. Az alsó végtagokra, a nyirokrendszerre és a vérkeringésre van jó hatással, a szöveteket salaktalanítja. Ezáltal az odaema csökkenthető.  A lábak könnyebbé válnak, javul a vérkeringés. A comb és a fenék is láthatóbban feszesebb lesz.

A kezelés menete:

A lábat a talptól a csípőig speciális olajjal bekenem, majd gyógynövénnyel átitatott fáslival betekerem és 25percet letakarva pihi. A pihenő alatt a felső végtag nyirok drenázsa történik. Majd a fáslit letekerve az alsó végtag nyirokmasszázsa kerül sorra. A kezelés időtartama és speciális anyag felhasználása miatt ez a drágább kezelések közé tartozik.

80 perc: 6000ft.

Májustól klasszikus taping technikával- BANDÁZSOLÁS.

 

Honlap-menü
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0