Szerda, 2024-05-29, 12.56.58
Üdvözöllek Vendég | RSS

Masszázs Stúdió Pécs

Alkalmazott masszázsok

Manualis nyirokdrenázs (lymphdrainage): dr. Emil Vodder dán masszázsterapeuta és felesége fejlesztette ki az 1930-as években. Gyengéd, finom, ismétlődő mozdulatokra épül.

Drainage: víztelenítést,váladék és folyadékelvezetést jelent.

A drenázs szónak semmi köze a klasszikus masszázshoz. A manuális nyirokdrenázs ma már tudományosan bebizonyított és elismert kezelőeljárás.

Hatása:

·        A nyirokrendszert a bőr és a kötőszövet speciális fogásaival aktiváljuk

·        Lehetőséget adunk a testnek a felhalmozott mérgek és salakanyagok gyorsabb kiválasztására

·        Elvezeti a nyirok folyadékot

·        Csökkenti a szöveti ödémákat

·        Mérséklődik a nyomás miatti fájdalom, feszülés

·        Élénkül a nyirokrendszer működése és a vérkeringés

·        Aktiválja az immunrendszert és a sejt- anyagcsere folyamatokat

·        Fokozódik a salakanyagok felvétele a véráramba

·        Hat a vénákra is

·        Általánosan közérzetjavító. Relaxál testi, idegi, agyi szinten.

·        Felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat. Mérsékli a cellulitot.

Rendszeresen érdemes alkalmazni. (1 nem elég.)

Akár minden nap is lehet. Nincs káros mellékhatása. Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt. Egy erősen elsalakosodott testet, vízzel telítődött testrészt nem lehet egy kezelés alatt megtisztítani.

 

Cellulit kezelés masszázzsal,köpöllyel,testtekercseléssel :


Mi a cellulit?

A narancsbőr a nyirokkeringés zavarának kísérő tünete. A bőr feszességének csökkenése miatt nyirokpangás alakul ki, a salakanyag lerakódik a zsírsejtekben azok felfúvódnak, megnövekednek és lassítják a véráramlást és a nyirokkeringést. A nyirokrendszer szállítja el a sejtekből és a sejtközötti térből a salakanyagokat, s ha ez nem működik elégségesen, a salakanyagok felszaporodnak, rontják a sejtek anyagcseréjét.

A cellulit hátterében leggyakrabban a nyirokrendszer elégtelen működése áll, de okozhatják öröklött tényezők, mozgáshiány, helytelen táplálkozás, nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása, stressz...

A nyirokmasszázs méregteleníti a szervezetet, fokozódik a sejtanyagcsere és a salakanyagok felvétele a véráramba.

Legkorábban csak néhány kezelés múlva mutathatunk fel egyértelműen látható és tapintható eredményt.

Fontos az életmódváltás, táplálkozás megváltoztatása, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása, a rendszeres testmozgás

Köpöllyel történő kezelés:

A köpöly hatásmechanizmusa összetett. Helyileg fokozza a vérkeringést az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát. Szívóhatása folytán fokozza az ozmotikus nyomást és fékezi a nyirok visszaáramlást. Ezenkívül pedig immunválasz serkentő is.


 Mézes masszázs:

A mézes masszázs nem egy hagyományos masszázs, mivel a kezelés során a masszőr nem alkalmazz a hagyományos gyúró, rezegtető, ütögető mozdulatokat. A masszázs során a méz jótékony hatásait használják fel a kézi vákummasszázs technikájával.

Ennek a kezelésnek több évszázados hagyománya van a kínai-tibeti gyógyászatban, és az orosz népi gyógyászatban.

Jótékony hatásai: fájdalomcsillapító hatással bír, leginkább reumatikus panaszok, izomgörcs, izomletapadás, nyak-váll és hátfájdalmak, ízületi problémák esetén alkalmazzák.

A méz különleges értékessége, hogy magas cukor-,enzim-, vitamin- és ásványi anyag tartalommal bír, tehát gyulladások csökkentésére, légúti problémákra, kiválóan alkalmazható.

A kezelés során a mézet felkenik a bőrre, leginkább a hátra, majd ott a masszőr kézi vákummasszázzsal, (tehát rányomja a kezeit a mézes felületre, majd kezeit megemelve,) mintegy felemeli a bőrt. A folyamatos mozdulatnak az ismétlése végett erős vákumhatás jön létre. A kezelt területen vérbőség alakul ki, a bőr szövet pólusai kitágulnak, és a kitágult pórusokon át haladva a méz beszivárog, majd onnan a vákumhatás következtében a salakanyagok kiszippantódnak a bőr rétegéből.

A mézes masszázs méregtelenítő és salaktalanító hatással van a szervezetre.

A masszázs során az apró hajszálerek és a pórusok kitágulnak, ami nemcsak a vérkeringést fokozza, de serkenti a salakanyag távozását a szervezetből. Miközben a méz magába szívja a távozó méreganyagot, mélyen a bőr alá hatolva a szövetekbe juttatja a szervezet számára oly fontos hatóanyagait, a vitaminokat, enzimeket és a mézben lévő több mint harmincféle ásványi anyagot. Ennek köszönhetően a bőr látványosan kisimul a bőr megfiatalodik, bársonyossá, feszessé, és selymesen puhává válik.

és selymesen puhává válik.

 

 

Frissítő talpmasszázs:

 

A láb-talp és lábszár területén végzett élénkítő hatású masszázs.A frissítő talpmasszázs kitűnő módszer azok számára, akiknek lába fokozott igénybevételnek van kitéve.E masszázs segítségével a "nehéz láb" érzés jól kezelhető a láb felfrissül könnyűvé válik.

 

 

Gyógymasszázs:

lásd.előbb

 

Alpesi Iszappakolás:

 

A gyógyító alpesi iszap Közép-Európa legjobb gyógyiszapkészletéből származik melyet 2 méter méter mélyről nyernek malomba megőrlik és vízzel hígítva a felhasználási célnak megfelelően palackozzák. A gyógyító alpesi iszap különféle növényekből, gyógyfüvekből, gyümölcsökből, magokból, fákból és levelekből készített végtermék melyek 20-25 ezer évvel ezelőtt süllyedtek el az állóvizekben. A gyógyító alpesi iszap összesen több mint 350 különféle gyógynövény hatóanyagait tartalmazza (szerves anyagok: humin savak, illóolajok, telített és telítetlen zsírsavak:szervetlen anyagok: mészsav és klór, nyomelemek) ezenfelül vannak még benne antibiotikus anyagok és hormonok is. Ezek a hatóanyagok együttesen eredményezik a gyógyító alpesi iszap kitűnő hatását. Másrészt különböző gyógynövénykrémekben is alkalmazásra kerül amelyek főként reumatikus megbetegedéseknél valamint égési rándulási sérüléseknél és ízületi gyulladásokban alkalmazhatóak.

 

A kezelés menete: A fájdalmas testrészt bepakolom az iszappal,majd fóliával és meleg takaróval lefedem. 25 perc elteltével langyos vízzel lemosom. Igazán jótékony hatását a speciális krémmel való masszázzsal fejti ki igazán. Gyulladásos területeken is használható (ellentétben a meleg iszappal).

 

A kezelés időtartama:25 perc

 

 

Honlap-menü
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0